THAILANDA PROFUNDA

O incursiune în autentica zestre a Siamului
15 zile / 14 nopți

Călătoria începe aici
Traseu de Colectie

O incursiune în autentica zestre a Siamului
11 – 25 noiembrie 2024
15 zile / 14 nopți

Acest voiaj tematic este continuarea proiectului original Thai Traditions Trail, creat pentru călătorii pasionați de istoria, cultura și natura Siamului; este un itinerariu spectaculos pe urmele tradițiilor, artizanilor autentici și meșteșugurilor thailandeze.
Vom călători din cosmopolitul Bangkok până în nordul Regatului descoperindu-i stilul de viață cu obiceiuri, ritualuri în destinații cu farmec unic – de la orășele provinciale cu iz artistocratic la sate tribale din buza junglei, pe cărări nebătute de turiști – poposind în Sukhothai, Chiang Mai, Chiang Rai, Phayao, Nan și având peste tot cazări de 4 și 5 stele, transport premium și ghid profesionist.
Punctul culminant al voiajului este participarea la fascinanta sărbătoare Loy Krathong, Festivalul Luminilor, cea mai spectaculoasă și simbolică ceremonie thailandeză nocturnă.
Am planificat datele călătoriei așa fel încât să petrecem această seară epică – pătrunsă de spiritualitate și marcată de ritualuri ancestrale – în decorul solemn al grandiosului ansamblu istoric Sukhothai, sit inclus în Patrimoniul Universal UNESCO.
Mai mult decât o călătorie cu miză culturală, Thai Traditions Trail este o experiență însuflețită de pasiunea unui tour leader dedicat: Anca Ciuciulin, jurnalist expert în cultură și tradiții thailandeze și colecționar de textile și costume.

Itinerariu

15 zile / 14 nopți zile
de la 3240 Euro / persoana
 1. Plecare din București: duminică, 10 nov. 2024

  Ziua 1 (luni 11 nov.): BANGKOK

  Sosire, acomodare. Opțional, sesiune SPA de masaj anti jet lag.

 2. Ziua 2 (marți 12 nov.): BANGKOK

  Casa-muzeu Jim Thompson, prim contact cu colecțiile de artă ale „Regelui Mătăsii” și cu tradițiile Siamului. Templul Wat Trimitr cu al său solemn Buddha (statuie din 5 tone de aur masiv!). Incursiune culinară în Chinatown, tur cu tuk tuk și degustare streetfood pe Yaowarat Road. Deliciosul desert tradițional: mango and sticky rice.

 3. Ziua 3 (miercuri 13 nov.): BANGKOK

  Grand Palace: Templul lui Buddha Culcat (Wat Pho), Palatul Regal, Templul lui Buddha de Smarald. The Queen Sirikit Museum of Textiles. Croazieră pe Fluviul Chao Phraya și pe Canalul Thonburi. Oprire la Templului Zorilor (Wat Arun), bornă majoră a arhitecturii regale siameze.

 4. Ziua 4 (joi 14 nov.) BANGKOK – SUKHOTHAI

  Zbor cu compania Bangkok Airways, aterizare pe pitorescul aeroport în aer liber din Sukhothai, străvechiul oraș-enclavă a culturii, artei și civilizației siameze timpurii. Cazare la cel mai cochet resort din orașul vechi.

 5. Ziua 5: (vineri 15 nov.) SUKHOTHAI

  Explorarea Sukhothai Historical Park, site inclus în Patrimoniul Universal UNESCO. În incinta gigantică, ruinele palatului regal și ale celor 26 de temple – cel mai mare fiind Wat Mahathat și cel mai impresionant Wat Si Chum. Cină tradițională la Baan Ma-Kwid.

 6. Ziua 6: (sâmbătă 16 nov.) SUKHOTHAI

  Workshop cu un expert în istorie locală – confecționarea unei amulete buddhiste personalizate. Prânz cu „Sukhothai noodles”. Atelierul de ceramică Ganesha Sangkhalok Sukhothai, workshop pentru confecționarea de krathong (bărcuțe ritualice). Seara, participarea la Festivalul Loy Krathong, cea mai spectaculoasă și simbolică ceremonie thailandeză nocturnă în incinta parcului istoric.

 7. Ziua 7: (duminică 17 nov.) SUKHOTHAI – LAMPANG – CHIANG MAI

  Vizită în Lampang la Wat Phra That Lampang Luang, considerat cea mai veche construcție din lemn din Thailanda. Ansamblul monahal Wat Phra Kaew Don Tao. Seara, în Chiang Mai, sesiune de masaj thailandez la salonul Perception Blind Massage.

 8. Ziua 8: (luni 18 nov.) CHIANG MAI

  Urcare și vizită la celebrul Wat Phrathat – Templul Doi Suthep. Muzeul privat Saban Nga Ancient Silk – colecție de costume și accesorii. Seara, plimbare și shopping în Night Market.

 9. Ziua 9 (marți 19 nov.) CHIANG MAI

  Centrul vechi al orașului, zidurile antice și templele semnificative: Wat Phra Singh, Wat Chedi Luang. Cooking class și cină la o fermă organică.

 10. Ziua 10: (miercuri 20 nov.) CHIANG MAI – CHIANG RAI

  Popas la izvoarele termale Maekchan. Vizită la magnificul Templul Alb – Wat Rong Khun. La asfințit, vizită la Wat Rong Sua Ten (Templul Albastru).

 11. Ziua 11 (joi 21 nov.) CHIANG RAI

  Explorarea satului Ban Hat Bai, pe malul Mekongului, populat de grupul etnic Tai Lue. Demonstrație de țesut și simbolistică a modelelor decorative textile. Muzeul privat Lue Laikham Tribal Collection. Popas la faimosul Golden Triangle, unde Thailanda se învecinează cu Myanmar și Laos. Opțional, Muzeul Opiumului. Doi Tung Royal Villa, fosta reședință a Reginei Mame și grădinile Mae Fah Luang. Seara târziu, plimbare nocturnă și reculegere la Templul Huay Pla King (Goddess of Mercy).

 12. Ziua 12 (vineri 22 nov.) CHIANG RAI – CHIANG KHAM (provincia PHAYAO)

  Seninătatea vieții rurale riverane, promenadă pe Chiang Kham Walking Street. Croazieră pe Mekong spre satul pescăresc Kaeng Kut Ku. Opțional, tur cu bicicletele prin zona rurală Chiang Kham, printre dealuri împădurite și câmpuri de orez. Timp liber la piscină.

 13. Ziua 13 (sâmbătă 23 nov.) CHIANG KHAM – NAN

  Popas la atelier de argintărie. Turul orașului Nan cu minibus deschis. Picturile murale din istoricul templu Wat Phumin, ce ilustrează tradiții și lifestyle de acum 400 ani. Demonstrație de țesut la Nan Noble House.

 14. Ziua 14: (duminică 24 nov.): NAN – BANGKOK

  Dimineața, zbor către capitală. Leisure time & shopping la centrele comerciale MBK Center, Siam Paragon, CentralWorld etc.

 15. Ziua 15: (luni 25 nov.): BANGKOK

  Zi liberă până la ora transfer la aeroport pentru retur în România.

Date, Preturi, Conditii

Date călătorie: 11-25 noiembrie 2024

Preț: 3240 Euro per persoană, cu cazare în cameră dublă standard (hotel 4* și 5*).
Supliment cameră single: 968 Euro
Voiajul a fost creat pentru un grup restrâns (6-8 persoane). În cazul în care nu se ocupă un minimum de 8 locuri, călătoria se anulează sau tariful se recalculează în funcție de numărul persoanelor înscrise

Sunt incluse în preț:

Tarifele de cazare și servicii sunt garantate doar în momentul rezervărilor ferme.

Nu sunt incluse:

Plata se poate face eșalonat, cu obligația achitării complete a prețului turului până pe 20 septembrie 2024.

Anularea călătoriei și penalizări:

Pașaportul dvs. trebuie să aibă valabilitate de min. 6 luni de la plecarea din Thailanda.

Călătoria începe aici
Str. George Enescu 8A, Bucuresti, Romania 021 312 7757 office@atlantic.ro
Facebook Instagram