THAILANDA

Artă, meșteșuguri, ritualuri
14 zile / 13 nopți

Călătoria începe aici
Traseu de Colectie

Thai Traditions Trail
Artă, meșteșuguri, ritualuri
19 noiembrie – 1 decembrie 2023
14 zile – 13 nopți


Acest voiaj tematic este continuarea proiectului original Thai Textile Trail, creat de Agenția Atlantic Tour pentru 2023: un itinerariu spectaculos pe urmele mătăsii, artizanilor și meșteșugurilor thailandeze și desfășurat la începutul anului cu un grup de călători pasionați de Siam.
Vom călători și de data aceasta din Bangkok până în nordul Regatului descoperind tradiții, obiceiuri, ritualuri în destinații cu farmec unic – de la orășele provinciale cu iz artistocratic la sate tribale din buza junglei, pe cărări nebătute de turiști – având peste tot transport premium și cazări de 4 și 5 stele.
Punctul culminant al voiajului este participarea la fascinanta sărbătoare Loy Krathong, Festivalul Luminilor, cea mai spectaculoasă și simbolică ceremonie thailandeză nocturnă.
Am planificat datele călătoriei așa fel încât să petrecem această seară epică – pătrunsă de spiritualitate și marcată de ritualuri ancestrale – în decorul solemn al grandiosului ansamblu istoric Sukhothai.
Mai mult decât o călătorie cu miză culturală, Thai Traditions Trail va fi o experiență însuflețită de pasiunea unui tour leader dedicat: Anca Ciuciulin, jurnalist și expert în costume și tradiții thailandeze.

Itinerariu

14 zile -13 nopți zile
de la 3365 Euro / persoana
 1. Ziua 1 (duminică 19 nov.): BANGKOK

  Sosire, acomodare. Opțional, sesiune SPA de masaj anti jet lag. Cină-bufet și spectacol Thai Classical dance & music la Anantara Riverside Resort.

 2. Ziua 2 (luni 20 nov.): BANGKOK

  Piața locală „Wat Pra-Ngern”. Cooking class și prânz la The Thai House. Traversare cu barca la Sathorn Pier, plimbare pe Bangkok Street și degustare Thai-Roti. Seara, tur cu tuk-tuk în China Town. Deliciosul desert tradițional: mango and sticky rice.

 3. Ziua 3 (marți 21 nov.): CHIANG MAI

  Zbor la Chiang Mai. Vizită la Muzeul Saban Nga Ancient Silk – colecție privată. Seara, plimbare la Wat Phrathat – Templul Doi Suthep. Shopping în Night Market.

 4. Ziua 4 (miercuri 22 nov.) CHIANG MAI – LAMPHUN – CHIANG MAI

  Incursiune în cultura textilă tradițională, la Institutul Hariphunchai, apoi popas la Templul Wat Phrathat Hariphunchai. Cooking lesson și cină în gospodăria rurală a familiei Raunkaew Yanon – plus o lecție despre animism și credințe ancestrale.

 5. Ziua 5: (joi 23 nov.) CHIANG RAI

  Popas la izvoarele termale Maekchan. Vizită la celebrul Templu Alb – Wat Rong Khun. Colecția de artă tribală Lue Laikham. La asfințit, vizită la Wat Rong Sua Ten (Templul Albastru). Seara târziu, plimbare nocturnă și reculegere la Templul Huay Pla King (Goddess of Mercy).

 6. Ziua 6: (vineri 24 nov)  CHIANG KHAM (provincia PHAYAO)

  Incursiune la Centrul Cultural pentru arte și meserii tradiționale ale etniei Tai Lue, Chiang Rai. Tur cu bicicletele prin zona rurală Chiang Kham, printre dealuri împădurite și câmpuri de orez. Timp liber la piscină.

 7. Ziua 7: (sâmbătă 25 nov.) CHIANG KHAM – NAN.

  Opțional, drum matinal la piața agricolă locală. Popas la atelierele de argintărie antică „Doi Silver”, apoi la centrul de țesătorie cu vânzare Lamduan Textile. Vizită la Wat Phumin, ale cărui fresce ilustrează tradiții și lifestyle de acum 400 ani. Turul orașului Nan cu minibus deschis (electric tram).

 8. Ziua 8: (duminică 26 nov.) NAN – PHRAE – SUKHOTHAI

  Plimbare cu ricșa în orașul Phrae spre The Pink House, celebrul conac din lemn de tek. Explorarea comunității Tung Hong și workshop vopsitorie tradițională cu indigo / sau workshop eco dyeing & prânz la Krittanan Thongvipawon. Oprire în Ban To Ha la Baisri, atelier și boutique al celebrului designer Sakchira Wiengkao.

 9. Ziua 9 (luni 27 nov.) SUKHOTHAI.

  Workshop alături de localnici și călugări, organizat la templul principal pentru confecționarea de krathong (bărcuțe ritualice). Seara, participarea la Festivalul Loy Krathong, cea mai spectaculoasă și simbolică ceremonie thailandeză nocturnă.

 10. Ziua 10: (marți 28 nov.) SUKHOTHAI

  Explorarea Sukhothai Historical Park, site inclus în Patrimoniul Universal UNESCO. Plimbare prin Pottery Village și workshop de pictură pe ceramică la Ganesha Gallery.

 11. Ziua 11 (miercuri 29 nov.) SUKHOTHAI – BANGKOK

  Zbor spre Bangkok de pe aeroportul privat Bangkok Airways. Vizită la Muzeul Jim Thompson House, leisure time & shopping la MBK Center și Siam Paragon.

 12. Ziua 12 (joi 30 nov.) BANGKOK

  Tur „Best of Bangkok tour by public transportation”: Templul lui Buddha Culcat (Wat Pho), Palatul Regal, Templul lui Buddha de Smarald, The Queen Sirikit Museum of Textiles. După prânz, periplu pe fluviu și pe canalele megametropolei, cu oprire la Wat Arun – Templul Zorilor.

 13. Ziua 13 (vineri 1 dec.) BANGKOK

  Zi liberă. Transfer la aeroport.
  Retur la București: sâmbătă 2 decembrie.

Date, Preturi, Conditii

Date călătorie: 19 noiembrie – 1 decembrie 2023

Preț: 3365 Euro/ persoană
            Prețul este calculat per persoană, cu cazare în cameră dublă standard.
Supliment cameră single: 690 Euro
Voiajul se organizează pentru un grup de minimum 8 – maximum 10 persoane.

Sunt incluse în preț:

Nu sunt incluse:

Călătoria începe aici
Str. George Enescu 8A, Bucuresti, Romania 021 312 7757 office@atlantic.ro
Facebook Instagram