REGALUL RAJASTHAN

Expediție spre India cea fascinantă
15 zile/ 14 nopți

Călătoria începe aici
Traseu de Colectie

Pe tărâmul palatelor, legendelor, misterelor
26 octombrie – 10 noiembrie 2024
15 zile/ 14 nopți

Cunoscut drept „Ținutul regilor”, Rajasthan este mai mult decât o destinație turistică irezistibilă, unde trecutul și prezentul conviețuiesc etern în creuzetul vremurilor prin arhitectură, culori, arome și sunete.
Vom străbate nisipurile aurii ale deșerturilor, vom descoperi orașe vibrante, cu istorie și identitate aparte. De la palatele opulente din Jaipur până la lacurile senine din Udaipur, de la fortărețele antice și maiestuoase din Jodhpur la peisajele mistice din Pushkar și universul copleșitor al bazarelor cu comori exotice, pașii ne poartă tot mai adânc în inima acestui tărâm magic.
Frumusețea și misterul Rajasthanului ne invită și la o explorare spirituală: fiecare piatră, fiecare templu, fiecare colț de stradă poartă amprenta unei civilizații mărețe. Culoarea vibrantă a unui sari, vestimentația cea mai statuară din toate costumele tradiționale din lume, e ca sfidare zâmbitoare aruncată deșertului uscat și palid de la marginea orașului. Răgetul unui tigru ne amintește că sălbăticia se respectă, nu se domesticește; mirosul mirodeniilor din farfurie ne sugerează că exact la fel de savuroase trebuie să fi fost kebabul, biryani, chaat, golgappa și alte delicatese stradale și acum câteva secole…
Să ne lăsăm copleșiți.
Un voiaj în Rajasthan nu se termină niciodată. Rămâne cu noi pentru totdeauna.

Itinerariu

15 zile
de la 3345 Euro / persoana

Plecare din București sâmbătă, 26 octombrie

 1. Ziua 1 (27 oct.) DELHI

  Sosire în metropola copleșitoare, capitală a Indiei și simbol al istoriei sale. Transfer la hotel, acomodare cu atmosfera locală. După amiază, tur de oraș New Delhi. Oprire la impozanta India Gate, apoi în dreptul Sansad Bhavan – Palatul Parlamentului, la Lotus Temple și la Akshardham Temple.

 2. Ziua 2 (28 oct.) DELHI

  Vizită la Moscheea Jama Masjid, tur cu ricșa în zona Chandni Chowk, spre Khari Boli, cea mai mare piață de mirodenii din Asia. Popas la Red Fort, maiestuoasa construcție aflată pe lista Patrimoniului UNESCO și apoi vizită la complexul arheologic din preajma minaretului Qutub Minar.

 3. Ziua 3 (29 oct.) DELHI – AGRA

  Vizită la exuberantele Grădini Mehtab Bagh cu o minunată priveliște către Taj Mahal, apoi la Agra Fort, un adevărat „oraș în oraș”, un mix semeț de stiluri arhitecturale persane și hinduse.

 4. Ziua 4 (30 oct.) AGRA – RANTHAMBORE

  Descoperirea magnificului Taj Mahal, asimilat simbolului iubirii eterne și una dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Excursie la citadela din gresie roșie Fatehpur Sikri, apoi cazare în Parcul Național Ranthambore.

 5. Ziua 5 (31 oct.) RANTHAMBORE

  Safari matinal cu jeep spre ținutul tigrilor, Ranthambore Tiger Reserve; aflăm despre Dastkar Ranthambore, un project de revitalizare a tradițiilor artizanale. Vizită la ruinele Fortului Ranthambore, ridicat în sec. 10.

 6. Ziua 6 (1 nov.) RANTHAMBORE – JAIPUR

  După check-in în Jaipur, timp liber până seara. Participare la tradiționala Diwali – Sărbătoarea Luminilor – în cadrul familiei unor localnici.

 7. Ziua 7 (2 nov.) JAIPUR

  Tur de oraș ce include: Amber Fort (acces cu jeep), o pauză de fotografii ale fațadei meșteșugit dantelate de la Hawa Mahal (Palatul Vânturilor), apoi la impozantul City Palace – un complex de pavilioane, săli de festivități, muzee, temple – și la Jantar Mantar, Observatorul Astronomic Regal (UNESCO).

 8. Ziua 8 (3 nov.) JAIPUR – UDAIPUR

  În drum spre Udaipur, oprire la Deogarh, o așezare provincială tipică Rajasthanului ce are ca zestre istorică un fort vechi și un palat decorat cu fresce tipice școlii de miniaturi murale.

 9. Ziua 9 (4 nov.) UDAIPUR

  Primul obiectiv, City Palace – cel mai mare palat din Rajasthan – situat pe malul Lacului Pichola. Popas la Jagadish Temple, abundent decorat cu sculpturi ale zidurilor exterioare, apoi la Saheliyon-ki-Bari de pe Lacul Fateh Sagar, cu ale sale numeroase fântâni ce evocă sunetul ploii, loc paradisiac de desfătare a doamnelor din vechea nobilime.

 10. Ziua 10 (5 nov.) UDAIPUR

  Zi liberă pentru a explora pitorescul Udaipur și a-i descoperi vibrația, culoarea și zumzetul străzilor. Sunt puse la dispoziție mijloace de transport în perimetrul orașului.

 11. Ziua 11 (6 nov.) UDAIPUR – JODHPUR

  Popas în Ranakpur ce găzduiește unul dintre cele mai importante temple Jain din India – o bijuterie din marmură albă –, loc de pelerinaj ce a făcut din micul oraș o destinație sacră. Oprire la Kumbhalgarh, fort măreț, construit în sec. 15 și inclus în Patrimoniul UNESCO. Sosire la Jodhpur.

 12. Ziua 12 (7 nov.) JODHPUR

  Turul de oraș începe cu Mehrangarh Fort, continuă cu mausoleul regal Jaswant Thada, cu elemente de arhitectură hindusă și de stil tipic Mughal. Oprire la ferma experimentală Mharo Khet, un model de adaptare a recoltelor în aridul deșert indian.

 13. Ziua 13 (8 nov.) JODHPUR – PUSHKAR

  După check-in, vizită la Brahma Temple, pe malul Lacului Pushkar; zona e renumită pentru cele 52 de rampe în trepte (numite ghat) pe care coboară mii și mii de pelerini pentru a se îmbăia în apele considerate sacre.

 14. Ziua 14 (9 nov.) PUSHKAR – AJMER – DELHI

  Experiența inedită a zilei: târgul tradițional de cămile din Pushkar, cel mai mare de acest fel din subcontinentul indian. Seara, luăm trenul din Gara Ajmer spre capitală.

 15. Ziua 15 (10 nov.) DELHI

  După micul dejun și check-out, transfer la aeroport pentru zborul spre casă.

Date, Preturi, Conditii

Preț: 3345 Euro per persoană, cu cazare în cameră dublă standard.
Supliment cameră single: 987 Euro
Dată fiind tematica voiajului, acesta a fost creat pentru un grup restrâns (7-10 persoane). În cazul în care nu se ocupă un minimum de 7 locuri, călătoria se anulează sau tariful se recalculează în funcție de numărul persoanelor înscrise.

Sunt incluse în preț:

Nu sunt incluse:

Plata se poate face eșalonat, cu obligația achitării complete a prețului turului până pe 10 septembrie 2024.

Anularea călătoriei și penalizări:

Atenție!

Prețul biletului pentru zborul internațional este fluctuant, supus modificărilor generate de compania aeriană respectivă, motiv pentru care recomandăm achiziționarea timpurie.
Pașaportul dvs. trebuie să aibă valabilitate de min. 6 luni.
Pentru intrarea în India este necesară obținerea vizei turistice.

Călătoria începe aici

Str. George Enescu 8A, Bucuresti, Romania 021 312 7757 office@atlantic.ro
Facebook Instagram