PERU

Captivantul teritoriu al misterelor
15 zile / 14 nopți

Călătoria începe aici
Traseu de Colectie

Captivantul teritoriu al misterelor
20 decembrie 2023 – 04 ianuarie 2024
15 zile / 14 nopți

Probabil destinul a decis ca Peru să își scrie istoria ca pe o tapiserie lucrată într-un război de țesut, în care trecutul și prezentul să fie frumos, dramatic și inseparabil întrepătrunse. Incașii au fost constructori și gânditori de anvergură; au marcat atât propria țară, cât și identitatea amerindiană. Povestea căderii civilizației lor este pe cât de eroică, pe atât de năucitoare. Traversând munți și câmpii, survolând parcuri naționale, râuri și lacuri, descoperind misterioasele marcaje de la Nazco – toate ne pregătesc pentru întâlnirea supremă cu Machu Picchu, bijuteria culturii incașe.

Din moment ce este imposibil să știm ce se întâmplă cu adevărat, noi, peruanii, fabulăm, inventăm, visăm și găsim refugiu în iluzii. Grație acestor bizare circumstanțe, viața în Peru – unde efectiv foarte puțini oameni citesc – a devenit literară”. Mario Vargas Llosa

Itinerariu

15 zile
de la 4389 Euro / persoana
 1. Ziua 1: LIMA

  Un prim contact cu capitala peruană: o metropolă modernă, grefată pe o tramă istorică și marcată de energice metamorfoze culturale și economice.

 2. Ziua 2: LIMA – PARACAS

  Prima explorare, Rezervația Națională Paracas. Vestigii ale culturii pre-incașe în peisaj magic. Muzeul arheologic „Museo Tello”. La amurg, incursiune în deșert din autostrada Panamericana Sur, printre dunele milenare.

 3. Ziua 3: PARACAS – ICA – LIMA

  Periplu cu barca spre Insulele Ballestas (opțional). Geocliful gigant „Candelabrul Paracas”. Oaza Huacachina. Misterioasele linii Nazca și desenele de pe dealurile Paracas, văzute din avion (opțional).

 4. Ziua 4: LIMA – PUERTO MALDONADO

  Zbor către Puerto Maldonado. Ferma de fluturi Mariposario Tambopata. Incursiune în pădurea tropicală specifică bazinului amazonian. Navigare de-a lungul râului Madre de Dios la căderea serii.

 5. Ziua 5: PUERTO MALDONADO

  Excursie pe Lacul Sandoval din Rezervația Națională Tambopata. Trasee prin junglă: Inkaterra Canopy și Anaconda Walk.

 6. Ziua 6: PUERTO MALDONADO – CUSCO

  Zbor în Anzii Cordilieri către legendara capitală a Imperiului Incaș: Cusco.

 7. Ziua 7: CUSCO – VALEA SACRĂ – CUSCO

  Centru expozițional de textile și camelide Awanakancha. Piața meșteșugarilor și situl arheologic din Pisac. Satul Chinchero. Vestigiile antice și exploatările miniere din Maras și Moray. Ollantaytambo, așezare tipică pentru sistemul urbanistic incaș. Galeria artistului plastic Pablo Seminario și desenele de inspirație precolumbiană.

 8. Ziua 8: CUSCO

  Zi liberă pentru aclimatizare, imersiune în atmosfera locală și shopping de suverniruri.

 9. Ziua 9: CUSCO – MUNTELE CURCUBEU – CUSCO

  Mic dejun în comunitatea andină Japura. Pornire din Kairawiri în drumeție către impresionantul Munte Curcubeu. Seara, spectacol de folclor.

 10. Ziua 10: CUSCO – MACHU PICCHU – CUSCO

  Plecare din gara Ollantaytambo către Aguas Calientes cu trenul cu tavan vitrat Vistadome. Autobuz până la Machu Picchu, magnifica mărturie a civilizației antice și una dintre cele 7 minuni noi ale lumii.

 11. Ziua 11: CUSCO – PUNO

  Andahuaylillas și Biserica Sf. Apostol Petru, cu a sa „Capela Sixtină a Americii”. Situl arheologic Raqch’i și Templu închinat zeității Wiracocha. Popas în La Raya, 4313 m altitudine.

 12. Ziua 12: PUNO

  Periplu spre insulele plutitoare artificiale populate de comunitatea Uros, cu stil de viață ancestral. Insula Taquile și vorbitorii de limbă quechua.

 13. Ziua 13: PUNO – LAMPA – PUCARA – AYAVIRI – TINAJANI – PUNO

  Lampa, orașul din gresie roz. Pucará, situl arheologic și ansamblul ceremonial Kalasaya. Prânz tradițional în Ayaviri. Incursiune în misteriosul Canion Tinajani.

 14. Ziua 14: PUNO – LIMA

  Zbor către Lima.

 15. Ziua 15: LIMA

  Zi liberă la dispoziție, pentru a culege ultimele amintiri din voiajul peruan.

 16. Ziua 16: LIMA

  Plecare spre casă.

Date, Preturi, Conditii

Date călătorie: 20 decembrie 2023 – 04 ianuarie 2024

Preț: 4389 Euro/ persoană
           Prețul este calculat per persoană, cu cazare în cameră dublă standard
Supliment cameră single: 1800 Euro
Voiajul se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane.

Sunt incluse în preț:

Nu sunt incluse:

Călătoria începe aici
Str. George Enescu 8A, Bucuresti, Romania 021 312 7757 office@atlantic.ro
Facebook Instagram