NORVEGIA

Periplu printre fiorduri și legende
10 zile / 9 nopți

Călătoria începe aici

Periplu printre fiorduri și legende
14 iulie – 23 iulie 2024
10 zile / 9 nopți

Vă invităm să descoperiți un tărâm scandinav magnific ca o poveste în care marea, stâncile și timpul lucrează împreună la o dantelărie milenară: falnicele fiorduri.

Harta Norvegiei este împodobită cu un relief „energic”, marcat de munți, văi și o coastă marină de 53.199 km; cele peste 1000 de fiorduri sunt adevăratele simboluri ale identității nationale, locuri de o rară frumusețe; două dintre ele – Geirangerfjord și Naeroyfjord – sunt incluse pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Câteva repere ale profilului natural norvegian: Lacul Hornindalsvatnet este cel mai adânc din Europa, cu o adâncime maximă de 514 m. Vinnufossen este cascada cu cea mai mare cădere de apă din Europa (860 m) și a șasea la nivel mondial. Situat pe ruta europeană E16, tunelul Lærdal este cel mai lung tunel rutier din lume, având o lungime de 24,5 km.
Norvegienii au atât sportul în sânge – fiind cea mai de succes națiune din lume la Jocurile Olimpice de iarnă, câștigând mai multe medalii decât oricare altă țară – cât și dispoziția către seninătate și fericire – poate în ciuda„nopților albe”, poate grație glorioasei aurore boreale ce se dă iarna în spectacol…

Itinerariu

10 zile
de la 3898 EURO / persoana
 1. Ziua 1: OSLO

  Tur de oraș, Parcul Vigeland cu cele 200 de sculpturi incredibile. Peninsula Bygdoey cu celebrele muzee Kon-Tiki.

 2. Ziua 2:  OSLO – LILLEHAMMER

  Orașul-gazdă a Jocurilor Olimpice. Muzeul în aer liber Maihaugen, traseul cultural Fåberg până la petroglifele antice.

 3. Ziua 3: LILLEHAMMER – KRISTIANSUND

  Oppdal. Parcul Național Dovrefjell – Sunndalsfjella. Centrul cultural Kristiansund. Cea mai veche Operă. Feribotul ce lega în 1876 cele patru insule majore ale zonei.

 4. Ziua 4:  KRISTIANSUND – GEIRANGER

  Cei 8 km de șosea peste insule: Atlantic Road, mai frumoasă porțiune de șosea din lume! Magnificul Norwegian Scenic Route „Geiranger-Trollstigen” până la capătul faimosului fiord Geirangerfjorden.

 5. Ziua 5: GEIRANGER – NORDFJORD

  Periplu printre fiorduri, Hellesylt Geiranger și patrimoniul UNESCO. Nordfjord și cel mai mare ghețar din Europa continentală: Jostedalsbreen.

 6. Ziua 6:  NORDFJORD – SOGNEFJORD

  Ghețarul Briksdal și plimbare cu Troll Cars. Muzeul Norwegian Glacier.

 7. Ziua 7:  SOGNEFJORD – BERGEN

  Croazieră Fjord Cruise Naerofjord din Gudvangen sau din Flåm. Periplu pe mare din Nærøyfjord până la Gudvangen, întoarcere cu trenul Flam-Myrdal-Flam.

 8. Ziua 8;  BERGEN- Situl Bryggen (UNESCO)

  „The Hanseatic Wharf”, (Debarcaderul Hanseatic). Funicularul Fløibanen spre Fløyen Mountain. Casa memorială a compozitorului Edvard Grieg. Excursie la Rosendal, în Hardanger.

 9. Ziua 9: BERGEN – GEILO

  Satul montan Geilo, una dintre principalele destinații de schi din Norvegia, la jumătatea distanței dintre marile orașe Oslo și Bergen.

 10. Ziua 10:  GEILO – OSLO

  Transfer cu autocarul la Oslo Gardermoen Airport.

Date, Preturi, Conditii

Date călătorie: 14 iulie – 23 iulie 2024

Preț : 3898 Euro/ persoană
           Prețul este calculat per persoană, cu cazare în cameră dublă standard
Supliment cameră single: 845 Euro
Voiajul se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane.

Sunt incluse în preț:

Nu sunt incluse:

Călătoria începe aici
Str. George Enescu 8A, Bucuresti, Romania 021 312 7757 office@atlantic.ro
Facebook Instagram