ARMENIA

Tărâmul fermecat și fermecător
10 zile, 9 nopți

Călătoria începe aici

Armenia, țara fermecată și fermecătoare
01 – 10 iunie 2024
10 zile, 9 nopți

Explorarea Armeniei atinge cel puțin 10 obiective pe care le descoperim în cele 10 zile: moștenirea culturală unică a celor peste 4000 de biserici și mănăstiri, vestigiile antice, mărturiile creștinismului timpuriu, arhitectura urbană medievală, peisajele demne de documentare 4K National Geographic; arta ceramicii; limba și alfabetul unic, deliciile gastronomice, viticultura preistorică și cea modernă. Și nu în ultimul rând, oamenii – calzi, prietenoși, mândri de țara lor.

„Armenia rămâne un vis, un subiect de povești. O națiune creștină mică, o țară fără ieșire la mare, înconjurată în mare parte de vecini necreștini. Un loc încă marcat de lupta existențială pentru supraviețuire, unitate și identitate.” – Anthony Bourdain

Itinerariu

10 zile
de la 1678 Euro / persoana
 1. Ziua 1: SOSIRE ÎN ARMENIA

  Aterizare la Erevan și un prim contact cu ospitalitatea caracteristică a armenilor.

 2. Ziua 2: EREVAN – TUR DE ORAȘ

  Erevan este printre cele mai vechi orașe din lume. Complexul memorial Tsitsernakaberd, dedicat victimelor genocidului împotriva armenilor. Vernissage, pitoreasca piață de artizanat în aer liber. Fabrica de coniac Ararat.

 3. Ziua 3: EREVAN – MANE TILES – KHOR VIRAP – NORAVANK – GORIS

  Atelierele ceramice Mane. Mănăstirea Khor Virap de lângă Muntele biblic Ararat. Peștera-cramă Areni 1 și viticultură de 6000 de ani. Mănăstirea Noravank, centru al bisericii apostolice armene din secolul 12.

 4. Ziua 4: GORIS – KHNDZORESK – TATEV – GORIS

  Khndzoresk, satul cu sute de locuințe săpate în calcar. Telecabina spectaculoasă cu cel mai lung traseu din lume spre Complexul monahal din Tatev, o capodoperă arhitecturală din sec.10.

 5. Ziua 5: GORIS – KARAHUNGE – LACUL SEVAN – NORATOUS – DILIJAN

  Observatorul antic Karahunge, echivalentul armenesc al celebrului Stonehenge. Caravanseraiul Selim – exemplu de arhitectură armeană de Evul Mediu. Noratous, satul cu cea mai amplă colecție de khachkars (pietre cu cruce armeană). Lacul Sevan, la 2.000 m altitudine. Mănăstirea Sevanavank , construcție de sec. 9.

 6. Ziua 6: DILIJAN – HAGHARTSIN – HAGHPAT – SANAHIN – DZORAGET

  Dilijan, „Elveția Armeniei”, orașul artiștilor și străzile-muzeu. Mănăstirea Haghartsin, unde a ființat prima universitate de muzică din Armenia. Regiunea nordică Lori, mănăstirile Haghpat și Sanahin, incluse pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.

 7. Ziua 7: DZORAGET– SAGHMOSAVANK – Letter Park – AMBERD – EREVAN

  Canionul Ashtarak și Mănăstirea Saghmosavank („Mănăstirea Psalmilor”). Letter Park, manifest artistic destinat alfabetului armean. Fortăreața Amberd din sec. 9, pe Muntele Aragats, vestigiile unui palat fortificat cu trei etaje, încălzire centrală și alimentare cu apă.

 8. Ziua 8: EREVAN – ECHMIADZIN – ZVARTNOTS – EREVAN

  Ruinele Templului Zvartnots, sec. 7, înscris în lista Patrimoniului UNESCO. Catedrala Echmiadzin, din anul 303 d.Hr., cea mai veche biserică creștină aflată încă în picioare. Matenadaran – muzeu, institut de cercetări și imens depozit de manuscrise armenești.

 9. Ziua 9: EREVAN – GARNI – GEGHARD – EREVAN

  Cetatea și templul păgân Garni. Curs de gătit „lavash”, lipia tradițională mare, coaptă rapid. Defileul Râului Azat și Mănăstirea Geghard, parțial săpată în munte, înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

 10. Ziua 10: EREVAN – PLECARE

  Transfer la Aeroport în vederea plecării spre casă, cu bagajele pline de suveniruri, cu mintea plină de experiențe memorabile și cu inima plină de încântare.

Date, Preturi, Conditii

Date călătorie: 01 – 10 iunie 2024

Preț: 1678 Euro/ persoană
Prețul este calculat per persoană, cu cazare în cameră dublă standard.
Supliment pentru cameră single : 340 Euro
Voiajul se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane.

Servicii incluse în preț:

Nu sunt incluse:

Termeni și condiții:
Grup minim: 10 persoane
La înscriere se achită un avans de 30% din prețul pachetului

Călătoria începe aici
Str. George Enescu 8A, Bucuresti, Romania 021 312 7757 office@atlantic.ro
Facebook Instagram