Armenia, țara fermecată și fermecătoare
01 – 10 iunie 2024
10 zile, 9 nopți
Explorarea Armeniei atinge cel puțin 10 obiective pe care le descoperim în cele 10 zile: moștenirea culturală unică a celor peste 4000 de biserici și mănăstiri, vestigiile antice, mărturiile creștinismului timpuriu, arhitectura urbană medievală, peisajele demne de documentare 4K National Geographic; arta ceramicii; limba și alfabetul unic, deliciile gastronomice, viticultura preistorică și cea modernă. Și nu în ultimul rând, oamenii – calzi, prietenoși, mândri de țara lor.
„Armenia rămâne un vis, un subiect de povești. O națiune creștină mică, o țară fără ieșire la mare, înconjurată în mare parte de vecini necreștini. Un loc încă marcat de lupta existențială pentru supraviețuire, unitate și identitate.” – Anthony Bourdain
Aterizare la Erevan și un prim contact cu ospitalitatea caracteristică a armenilor.
Erevan este printre cele mai vechi orașe din lume. Complexul memorial Tsitsernakaberd, dedicat victimelor genocidului împotriva armenilor. Vernissage, pitoreasca piață de artizanat în aer liber. Fabrica de coniac Ararat.
Atelierele ceramice Mane. Mănăstirea Khor Virap de lângă Muntele biblic Ararat. Peștera-cramă Areni 1 și viticultură de 6000 de ani. Mănăstirea Noravank, centru al bisericii apostolice armene din secolul 12.
Khndzoresk, satul cu sute de locuințe săpate în calcar. Telecabina spectaculoasă cu cel mai lung traseu din lume spre Complexul monahal din Tatev, o capodoperă arhitecturală din sec.10.
Observatorul antic Karahunge, echivalentul armenesc al celebrului Stonehenge. Caravanseraiul Selim – exemplu de arhitectură armeană de Evul Mediu. Noratous, satul cu cea mai amplă colecție de khachkars (pietre cu cruce armeană). Lacul Sevan, la 2.000 m altitudine. Mănăstirea Sevanavank , construcție de sec. 9.
Dilijan, „Elveția Armeniei”, orașul artiștilor și străzile-muzeu. Mănăstirea Haghartsin, unde a ființat prima universitate de muzică din Armenia. Regiunea nordică Lori, mănăstirile Haghpat și Sanahin, incluse pe lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO.
Canionul Ashtarak și Mănăstirea Saghmosavank („Mănăstirea Psalmilor”). Letter Park, manifest artistic destinat alfabetului armean. Fortăreața Amberd din sec. 9, pe Muntele Aragats, vestigiile unui palat fortificat cu trei etaje, încălzire centrală și alimentare cu apă.
Ruinele Templului Zvartnots, sec. 7, înscris în lista Patrimoniului UNESCO. Catedrala Echmiadzin, din anul 303 d.Hr., cea mai veche biserică creștină aflată încă în picioare. Matenadaran – muzeu, institut de cercetări și imens depozit de manuscrise armenești.
Cetatea și templul păgân Garni. Curs de gătit „lavash”, lipia tradițională mare, coaptă rapid. Defileul Râului Azat și Mănăstirea Geghard, parțial săpată în munte, înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Transfer la Aeroport în vederea plecării spre casă, cu bagajele pline de suveniruri, cu mintea plină de experiențe memorabile și cu inima plină de încântare.
Date călătorie: 01 – 10 iunie 2024
Preț: 1678 Euro/ persoană
Prețul este calculat per persoană, cu cazare în cameră dublă standard.
Supliment pentru cameră single : 340 Euro
Voiajul se organizează pentru un grup de minimum 10 persoane.
Nu sunt incluse:
Termeni și condiții:
Grup minim: 10 persoane
La înscriere se achită un avans de 30% din prețul pachetului